Диплома за отличе́н проект на докторант от Института за литература

Институт за литература. Posted in Събития | . Посещения: 4782

„Програма за подпомагане на младите учени в БАН“

На 12 октомври 2017 г. при тържественото отбелязване на 148-та годишнина на Българската академия на науките в Големия салон на Централно управление бяха връчени дипломи за отличе́ни научни проекти от деветте научни направления в БАН, участващи в първото издание на “Програма за подпомагане на младите учени в БАН” (2016-2017). Конкурсът е резултат от сътрудничеството между Министерството на образованието и науката и Българската академия на науките. От направление “Културноисторическо наследство и национална идентичност" беше отличе́н проектът “Рецепция на класическата древност в нравоучителната преводна литература през Българското възраждане“ на Андриана Спасова, редовна докторантка в направление „Литература на Българското възраждане” в Института за литература с научен ръководител проф. д.ф.н. Румяна Дамянова.

„Програма за подпомагане на младите учени в БАН“

Проектът на А. Спасова, осъществен с научното ръководство на проф. д.ф.н. Р. Дамянова, беше одобрен от Научния съвет на Института за литература (11 януари 2016 г.), участва и спечели в конкурсната Програма за подпомагане на млади учени и докторанти в БАН. След приключване на двата етапа (14 май-13 ноември 2016 г. и 20 януари-15 юли 2017 г.) и предаване на научната разработка заедно с отчета за всички изяви, получи отличие. В осъществяването на проекта докторантката изнесе лекции по темата в средни и висши учебни заведения в страната и в чужбина, участва в национални и международни конференции, публикува в реферирани български и чуждестранни издания по хуманитаристика.

Дипломата за отличе́н проект беше връчена на докторантката Андриана Спасова от Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев и от Председателя на Българската академия на науките академик Юлиан Ревалски.

Честито, Андриана!

„Програма за подпомагане на младите учени в БАН“

Контакти Contacts

Институт за литература
Българска академия на науките
  • България
  • 1113
  • София
  • бул. „Шипченски проход” 52, бл. 17
  • Тел. +359 2 971-70-56
  • Факс +359 2 971-70-56
  • e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.