ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ИНСТИТУТА ЗА ЛИТЕРАТУРА КЪМ БАН

e05976195b591950879b5c570ae19298.jpg

 

Днес се чества Денят на Института за литература към Българската академия на науките. Празникът преминава като Ден на отворените врати, на който е представено творчеството на младите учени, енциклопедичните и периодични издания на Института за литература; новите книги на утвърдени учени); Книга за сп. "Златорог" от поредицата "Периодика и литература" (16,30-17,00) две книги от подновената поредица "Литературни анкети" на Боряна Владимирова с Едвин Сугарев и Ани Илков. Акцент на празника на Института е представянето на научната продукция на Издателския център “Боян Пенев”. 

В института има много проекти, споделят доц. Елка Димитрова, зам.-директор на Института за литература към БАН и доц. Мариета Иванова-Гиргинова, PR на Института за литература към БАН:

"Искаме да отворим вратите на Института към нашето голямо семейство, като поканим всички да се запознаят с нашата дейност. Насърчаваме младите хора да работят в сферата и имаме млади колеги, вълнуват се от различни теми.“

Програмата започва с представяне на книгите на младите учени и възможностите за кариерно развитие в Института за литература. 

В рамките на събитието са представени: изданието – „Литературноисторически и критически сюжети"; три литературни анкети: на Вихрен Чернокожев с Радой Ралин и на Боряна Владимирова с Едвин Сугарев и Ани Илков. Сред новите издания на Института е и “В страната на вечното лято” – втория сборник, който представя творчеството на Матвей Вълев – един талантлив, но малко познат писател. 

Тази вечер ще бъде връчен и Почетният знак на Института за литература.