ГЛ. АС. Д-Р АНДРИАНА СПАСОВА ПОЛУЧИ НАГРАДАТА „ПИТАГОР“ ЗА МЛАД УЧЕН


На 19 май 2022 г. гл. ас. д-р Андриана Спасова от Института за литература при Българска академия на науките получи наградата „Питагор“ за принос в науката. Отличието, учредено от Министерство на образованието и науката се връчва за четиринадесета поредна година. За първи път във всяка от категориите се присъждат отличия отделно за утвърден и за млад учен. Д-р Спасова е сред осемте учени отличени с престижната награда за настоящата година. Тя получи приза за млад учен в областта на социалните и хуманитарните науки, който й бе връчен от проф. дфн Анастас Герджиков – ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

На тържествената церемония присъстваха председателят на Българската академия на науките акад. Юлиан Ревалски, премиерът Кирил Петков, министърът на образованието и науката акад. Николай Денков и още много видни учени, общественици и политици.

Поздравления за д-р Андриана Спасова за упоритата й и всеотдайна научна работа, донесла на нея и на Института за литература заслуженото отличие!